Monday, January 15, 2007

Uskonnon teh!!!!

Minä olen Nerotiinus ja kerron teille tarinan. Tarina alkaa näin:
Keisarinpalvonta oli huipussaan v.1847 keisari Matsuhiton aikana, jolloin keisarin kuvan palvonta määrättiin pakolliseksi julkisissa laitoksissa, esimerkiksi kouluissa. Se oli aika erikoista siihen aikaan. Minä kun kävin viimeeksi koulussa vuonna yks ja kaks. En voi edes muistaa sitä että milloin olin viimeeksi koulussa. Minä olin tosi huono koulussa eli aattelin lopettaa sen koska en tajunnut siintä mitään. Eräänäpäivänä tapahtui kummia rooma paloi. Rooman palolla tarkoitetaan yleensä vuonna 64 jaa. tapahtunutta Rooman valtakunnan pääkaupungissa riehunutta tulipaloa. Tulipalo tuhosi 9 päivän aikana kaksi kolmasosaa Rooman kaupungista.
---------------------------------------------------------> Symboli
Sitten palosta syntyi jotakin huveja kun rooma oli taas ennallaan ihmiset tykkkäsivät kaikesta huvittavasta. Nimittäin Roomassa oli kerran vuodessa sirkus ihmiset viihtyivät sirkuksessa paljon. Eikä huvit loppunut siihen olihan siellä myös viikonloppuisin Gladiaattoreita jotka tykkäsivät taistella toisiaan vastaan gladiaattorit taistelivat gladiaattoriareenoilla. Roomassa oli myös katakompeja, ne olivat selllaisia Alkujaan kalkkikivilouhoksina syntyneitä luolia alettiin käyttää hautoina 1700-luvulla. Silloin maanpäällisistä haudoista alettiin siirtää luita maanalaisiin käytäviin. Oli roomassa myös Kristuksen / Jeesuksen symbolit. Tälläistä on täällä roomassa täällä on kaikkea hauskaa tekemistä. - Keisarit: Diocletianus, Nero ja Konstantinus olivat kunnon keisareita he olivat mukavia ja rankaisvat laiskoja pahasti. - Rooma 50 - 350 eKr oli ihmeellinen kaupunki se oli Ikuinen jos rooma tuhoutuu kaikki tuhoutuu niin sitä sanotaan. Rooman keisari on historioitsijoiden käyttämä nimi Rooman valtakunnan hallitsijoista Rooman tasavallan kaaduttua. Varsinaista Rooman keisarin virkaa ei ollut vaan kyse oli useiden virkojen ja valtuuksien yhdistelmästä, joka muuttui vuosisatojen kuluessa. Nyt taitaa olla aika lähtee
keisarin luokse kysy jotain jos on asiaa minä menen nyt moi moi

1 comment:

Olli Silvasti said...

Moi Heidi!
Tarinassa on paljon hyvää. joitakin asioita olisin lisäksi kaivannut:
keisareiden merkitys kristittyjen elämään, Neron osuus Rooman paloon jne.
Ja se palo ei synnyttänyt huveja, vaan palon jälkeen palailtiin pikkuhiljaa normaaliin, huvittelevaan päiväjärjestykseen.
Olli-ope